Społeczna Szkoła Podstawowa
im. Rady Europy w Lubinie

Witamy w Społecznej Szkole Podstawowej
im. Rady Europy w Lubinie



Czytaj dalej

 Jeden procent podatku
Przekaż 1% podatku : KRS 0000150212

Jadłospis

JADŁOSPIS DZIENNY W SPOŁECZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. RADY EUROPY W LUBINIE

DZIEŃ DATA PRZERWA ŚNIADANIOWA I DANIE II DANIE PODWIECZOREK
Poniedziałek  18.06.2018 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa - możliwość zakupu- 2 zł                    A: 1,7  Zupa pomidorowa na wywarze warzywnym                        A: 1,7,9 Kotlet mielony, ziemniaczki, surówka z sosem vinegret, kompot/ woda niegazowana A: 1,3,7 Jabłko
Wtorek 19.06.2018 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa - możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7  Zupa szczawiowa z jajkiem                              A: 1,3,7,9 Pizza domowa z szynką i serem, ketchup, sos czosnkowy, kompot/woda niegazowana                                                A: 1,7  Brzoskwinia
Środa 20.06.2018 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa - możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7  Zupa ogórkowa na wywarze miesnym         A: 1,7,9 Chrupiąca miruna, ziemniaki z wody, surówka z kiszonej kapusty, kompot/ woda niegazowana A; 1,3,4,7  Banan
Czwartek 21.06.2018 Bułka  pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, pomidor, sałata masłowa - możliwość zakupu- 2 zł A: 1,7  Żurek z białą kiełbasą A: 1,3,7,9 Makaron penne z pesto bazyliowym i parmezanem, kompot/ woda niegazowana                                            A: 1,3,7 Ciasto -własny wyrób         A: 1,3,7

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)